maandag 27 september 2010

Het is bijna zover...It's getting closer!


October 1st our Stitching for Christmas project starts and you can download the free stitchery patterns on the blogs mentioned below. Will you join us? It's free and you don't need to own a blog to participate. I've had a sneak peak at the finished quilt that she is putting together and it looks just great :0))

De start van het Stitching for Christmas project komt steeds dichterbij...de tijd vliegt en dus is het 1 oktober voor je het weet! En dat is de dag waarop je het 1e blok van deze kerstquilt kunt downloaden. Elke week een blokje is heerlijk om te doen, zij maakt er een plaatje van een kerstquilt van.
Het wordt zoo leuk!!!

Nog even in het kort waar het om gaat:

* Stitching for Christmas is gratis en voor iedereen, ook als je geen blog hebt kun je de patronen van de blogs halen en lekker meestitchen de komende weken

* De quilt die je gaat maken bestaat uit 9 stitchery blokken en elke week kun je op een blog het patroon vinden met de benodigdheden

* Als je het leuk vindt kun je lid worden van de webring, maar dat is niet verplicht om mee te kunnen doen

De patroontjes kun je vinden op deze blogs/ You can find the patterns on these blogs:

En wat je nodig hebt om te starten?

Voor elk blok een licht stofje van 8 x 8 inch vierkant (allemaal dezelfde of juist ieder blok een ander achtergrondje), eventueel strijkvlies of dunne vulling om je werk te verstevigen en natuurlijk garens om mee te borduren. Ik heb DMC kleurtjes gebruikt in donkerbruin 3031, lichtbruin 841, groen 469, rood 816, oranje 976, geel 3820 en blauwgrijs 169. Ook heb je voor mijn blok een restje rode stof nodig met een klein printje. Tot slot je naaibenodigdheden: scherpe borduurnaalden met een groot oog & een schaartje.

To start you'll need an 8 inch background fabric per block, interfacing, DMC threads, needles & scissors

Happy Quilting,

Sandra

zondag 19 september 2010

Een voorproefje...

van het Stitching for Christmas project...misschien zag je hiernaast al het nieuwe logo staan!
Have you seen the new logo for the Stitching for Christmas quilt?

Vanaf 1 oktober kun je op 9 verschillende blogs elke week een gratis leuk stitchery blok vinden, als je ze allemaal maakt heb je met Kerstmis een gezellige kerstquilt hangen :0))
It will be so much fun, from October 1st you will find a new Stitchery block every week on different blogs. After 9 weeks of Stitching, you will have a wonderful Christmas quilt.

Hier zie je een klein hoekje van mijn stitchery blok:
Here's a preview of what I made:


Eind deze week lees je op elke blog wat je nodig hebt om het blok te maken. En, zin gekregen om mee te doen...? Dan kun je ook meedoen met de webring (als je een blog hebt). Bij haar lees je er alles over!
Hope you'll join us, you can even join our webring if you want to, read all about it here.

Happy Quilting,


Sandra

donderdag 16 september 2010

Heel klein...



zijn de hexagonntjes die op de toonbank te bewonderen zijn. Misschien heb je ze al gezien toen je in de winkel was...Het zijn de kleinste malletjes voor het hexagonnen namelijk 1/4 inch.
De meeste reacties zijn: 'wat een geduld!' en 'jeetje. dat is wel heel klein' ...oh ja en ook 'hoe hou je dat vast?'





Vandaar mijn 'fotoreportage' vandaag, want Anita was in de winkel (geen blog) en zij is de maakster van bovenstaand geduldwerkje. Dan kunnen jullie meekijken...

Dat gaat dus zo:
Ze worden geregen, niet meer met klemmetjes vastgezet hoor dat gaat echt niet :0)
Anita rijgt er een aantal met dezelfde draad, lekker makkelijk gewoon laten hangen en doorgaan tot de draad op is. En dan pas doorknippen!
Kijk, hier zie je hoe groot ze zijn als je het vergelijkt met een 20 eurocent muntje...

En wat denk je, ga je het ook proberen?
Happy Quilting,

Sandra

zondag 12 september 2010

Kijk 's: de post


kwam langs en bracht een leuke envelop...met allemaal weetjes over een nieuw kerstproject waaraan ik ben gevraagd mee te doen. De envelop kwam van haar. Het wordt een leuk kerstquiltje voor jullie, 9 blokken ontworpen door...??? Dat hoor je nog!

Happy Quilting,

Sandra

woensdag 8 september 2010

Je bent nog op tijd...

voor een leuk kerstproject! En deze Homespun kan je zeker inspireren, van wandquilts tot een kaarthouder tot een kerstman en natuurlijk blokken vande Blok van de Maand quilt die er elke aflevering instaat.

Mail me even als je er een thuisgestuurd wilt krijgen, of kijk in de webwinkel.

Happy Quilting,

Sandra

zaterdag 4 september 2010

Jarig !

Wat was het gezellig dit weekend! Vandaag bestaat The Stitch Cottage in Den Haag 1 jaar. En toevallig (of niet) viel dit samen met de Open Dagen en de start van het nieuwe cursusseizoen. Even was er een stressvolle start (mijn man werd donderdag onverwacht opgenomen in het ziekenhuis), en er moest nog van alles gebeuren. Maar gelukkig stonden er binnen een uur hulptroepen klaar in de winkel (Hubertine, Jantine & Anita jullie zijn geweldig!) en was alles vrijdag op tijd klaar.

Het was lekker druk met bekende & nieuwe gezichten. Natuurlijk waren er nieuwe stoffen & patronen & boeken te bewonderen (laat ik je nog zien).
De voorbeeldquilts van de nieuwe cursussen en workshops hingen in winkel. Sommige lesgeefsters waren er ook zelf een dagje bij.
Op vrijdag waren Jacqueline de Jonge & Ted Storm aanwezig. En ook Phyllis White was er bij (helaas geen foto).

En zie je de sampler die achter ons hangt?
Dat is het de quilt van onze nieuwe samplercursus, Jantine is hiervan de lesgeefster en zij was er vandaag bij om erover te vertellen (en zat ondertussen lekker achter de naaimachine om iets moois te maken met de nieuwe Park Avenue stoffen).
Kijk maar eens op haar blog om deze samplerquilt goed te bekijken.

Ik maak deze quilt ook in een andere kleurensamenstelling, leuk om te zien hoe anders het dan wordt. Foto's volgen nog...
Vanaf maandag a.s. staat het cursusprogramma op de website.

Happy Quilting,

Sandra

PS: Het was kort maar krachtig , DH is gelukkig weer thuis :0)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...