woensdag 29 mei 2013

Quilter's Review: Australian Homespun

Hallo allemaal,

Soms ben ik in de winkel zo gewend aan de handige, leuke, mooie quiltartikelen om mij heen dat ik me niet altijd realiseer dat niet iedereen deze kent. En toen er deze week een zending binnenkwam van onze tijdschriften leverancier, had ik opeens heel sterk de gedachte: Dit wil ik met jullie delen! Vandaar dat ik deze Quilter's Review heb bedacht. Ik zal vanaf nu op de blog regelmatig die producten met jullie bespreken die de moeite waard zijn...en er ook nog een leuke actie voor jullie aan koppelen! :0)
Australian Homespun nr 120

De zending waarover ik het heb bevatte namelijk de geheel vernieuwde Australian Homespun, één van de tijdschriften die we in de winkel verkopen. Maar dit magazine heeft een totale Make-Over gehad, het was al mooi maar is nu nog mooier, hipper & inspirerender geworden.
Ten eerste krijg je waar voor je geld, belangrijk voor ons Nederlanders :0) Het zijn 130 bladzijden, en voorin vind je heel duidelijk een overzicht van de projecten in dit nummer. Deze komen met instructies en een werkblad achterin met patronen op ware grootte. En de kleuren & fotografie zijn geweldig en heel inspirerend. Ken je het al, dan weet je dat de projecten vaak heel fris zijn maar ook gezellig!

Wat ik er écht leuk aan vind is dat er een mengeling van technieken instaat: uiteraard Patchwork....maarrr ook
haken, borduren, stichery, kleding naaien (geweldig meisjes-schortje in dit nummer! ), poppen maken en projecten met vilt.

Wat ik ook heel leuk vind is de afwisseling van grote projecten met kleine projecten. Er staan ook zeker patronen in voor 'grote' quilts maar ook veel tussendoor projecten. Voor als je minder tijd hebt, of voor als je een idee voor een kadootje zoekt.

En nog een groot voordeel: de maten bij de projecten worden gegeven in centimeters én in inches. Dus je kunt er altijd mee uit de voeten, ondanks dat het een australisch blad is.

Hoop dat jullie hier iets aan hebben, ik ben er superenthousiast over! (had je nog niet gemerkt hè)

Graag laat ik jullie kennismaken met dit mooie tijdschrift! Alleen deze week zal ik geen verzendkosten berekenen voor het versturen van dit nummer van de Homespun. Je kunt hem  in de **WEBWINKEL** bestellen, op=op. Mooie actie toch, je hoeft er nog geeneens de deur voor uit.

Mocht het tijdschrift je bevallen, dan is het goed te weten dat je er bij ons een half jaar of jaarabonnement voor kunt afsluiten. Deze bevat respectievelijk 6 &12 nummers en stopt automatisch. Ook dit kun je vinden in de **WEBWINKEL**.

En binnenkort zal ik een SALE houden in de winkel met oudere nummers van verschillende tijdschriften die niet meer zo Nieuw & Fris zijn, maar zeker de moeite waard. Natuurlijk zal ik jullie hier op de Blog vertellen wanneer je kunt komen snuffelen!

Happy Quilting!

Image and video hosting by TinyPic

vrijdag 24 mei 2013

SAL Savannah's Stars aflevering 2!

Hallo allemaal,

Allereerst een huishoudelijke mededeling: zaterdag 25 mei is de winkel gesloten.
Ik bezoek dan een congres om nog beter te worden in mijn vak namelijk het ondernemerschap! Waar ik elke dag van geniet, en dit weekend ga ik mij met vele andere ondernemers onderdompelen in een weekend vol inspiratie, tips, leren & delen!  En daar wordt de winkel (en dat is weer fijn voor jullie) alleen maar beter van :0)


Er zijn alweer 2 weken voorbij en ik wil jullie heel graag de volgende 5 Ohio Stars laten zien!
Weer nieuwe achtergrond stofjes en nieuwe kleurtjes voor de sterren. Gebruik je onze pakketjes, maak dan ook gebruik van je restjes van aflevering 1 om meer verschillende combinaties in de sterren te maken.
(de foto's zijn wat vlekkerig door de scanner, in het echt zijn ze véeeel mooier)  lol

Heb je de pakketjes besteld, deze worden maandag a.s. verstuurd!


Werk je met je eigen stoffen mee met deze Sew Along, dan vind ik het leuk om jouw blokken hier te laten zien...ben jij al zover ?! Dan kun je ze mailen naar info@thestitchcottage.nl

Deze dag is in de winkel voorbij gevlogen, druk druk met nieuwe projecten plannen voor het najaar. Heerlijk met haar kunnen brainstormen & ontwerpen en jongens...er komt toch zoiets leuks aan! Al met al kwam ik moe maar voldaan thuis bij de kindjes en kan ik jullie nu dit korte berichtje schrijven.Volgende keer meer nieuwtjes :0)

Fijn weekend!

Image and video hosting by TinyPic

woensdag 15 mei 2013

Enquête gesloten & kadootje

Hallo allemaal,

Dankjewel aan iedereen die de moeite heeft genomen om onze enquête in te vullen over het lesaanbod!


Er hebben in totaal 30 dames op gereageerd en daar ben ik heel blij mee :0)
De antwoorden zijn heel divers, ik ga ze nu eens allemaal rustig bij elkaar leggen en kijken of ik er een soort 'algemene deler' in kan vinden. Technieken of lessen waar meerdere quilters blij mee zouden zijn. Ik weet dat ik het nooit iedereen naar de zin zal maken, maar ik doe wel mn best!

Zoals beloofd maakte één van de dames kans op het winnen van een lief & zacht stofpakketje en dat is geworden....tatatataaaah:

Saskia van der Zwan

Gefeliciteerd, ik heb je gemaild en het mooie bundeltje kun je komen ophalen!

Ook wil ik jullie wijzen op de 2 plekjes die nog vrij zijn bij de cursus Machinaal Quilten die we volgende maand in de winkel organiseren.

Dat wil jij toch ook ? LOL foto van pinterest klik hier

Deze cursus voor Free Motion Quilten op je eigen naaimachine wordt gegeven op zaterdag 1 juni én zaterdag 22 juni a.s. Mocht je nog willen meedoen om te leren hoe je thuis je eigen affe TOPS op de naaimachine kunt quilten, reageer dan snel.

Alle informatie vind je op de website bij de lessen & workshops.






Happy Quilting!
Image and video hosting by TinyPic

maandag 13 mei 2013

Het was feest!

Ik heb zo'n heerlijk weekend achter de rug, dat wil ik toch even met jullie delen.
Afgelopen vrijdag werd ik 40 jaar en de hele dag door heb ik moeten glimlachen om de Facebook berichtjes die maar bleven binnenkomen. Omdat ik in de winkel aan het werk was, maakte dit wel dat ik me toch jarig voelde!
Deze dag bracht ik gezellig met Jantine in de winkel door, brainstormend over het nieuwe cursusseizoen...en plannetjes makend met nieuwe stoffencollecties die besteld zijn. En dat is goed gelukt, maar daarover later meer :0) Ze verraste me met dit mooie kado in japanse stofjes, ik had al eerder tegen haar gezegd dat ik het zo'n geweldig model vond voor een etui/tasje en nu heb ik er zelf ook één. Joepie!

Toen ze naar huis was, alle lichten uit & de deur dicht werd er opeens aangebeld. Een taxi stond voor de deur en de chauffeur gaf me een fles champagne en een envelop, die ik eerst moest lezen. Ik kreeg al een beetje de slappe lach, want er zat een feesthoedje in de envelop en een brief waarop stond:
Je wordt maar 1x in je leven 40 jaar, dus NU de lichten uit, het hoedje opzetten en instappen!

Je raadt het al, giechelend ben ik ingestapt. Het was maar een kort ritje, bij huis aangekomen hing er een spandoek op de deur. En in mijn huiskamer stond zeker 40 man, allemaal familie & vrienden die in het complot zaten! En ik ben makkelijk te foppen (blijkbaar)...
Een surprise-party voor mij...ik voelde me wel heel vereerd en een beetje opgelaten... Maar na een half uurtje heb ik die knop omgezet en genoten van een geweldig, gezellig feestje! :0)

Charlie vond de muziek geweldig!
Ik ben verwend met kadootjes, een lied speciaal voor mij geschreven en door de hele kamer hard meegezongen, een mooi canvas schilderij van de kindjes en een huiskamerconcert van 2 fado-gitaristen en een fado-zangeres. Gezien mijn portugese 'roots' ben ik gek op Fado muziek, en dat wist mijn man... Ik heb genoten en zelfs nog 2 fado's zelf meegezongen (na wat wijntjes om mijzelf moed in te drinken) lol


Ik ben nog aan het nagenieten, dat snap je zeker wel! De mailtjes sturen over de SAL Savannah's Stars liep hierdoor iets vertraging, maar dat komt vandaag wel goed.

Fijne dag!

Image and video hosting by TinyPic

vrijdag 10 mei 2013

Savannah's Stars aflevering 1 + tutorial

Goedemorgen allemaal,

Het is een mooie dag om te starten met Savannah's Stars!
Heb je al besloten of je mee gaat doen met deze Sew Along??
Bedankt aan iedereen die al een reactie heeft achterlaten bij het vorige berichtje en mij hebben gemaild. Leuk om te merken dat sommigen al meteen heel enthousiast zijn, zonder het hele project gezien te hebben :0)

Ga er maar eens lekker voor zitten, of pak er een kopje thee of koffie bij want ik heb veel te vertellen!
Als eerste laat ik jullie meteen het ontwerp van de quilt zien! Kijk dit wordt het:


Deze quilt wordt 162 x 162 cm groot of in inches 67,5 x 67,5 inch (dan wordt de quilt dus wat groter, namelijk 173 x 173 cm). De blokmaat is 18 cm/ 7,5 inch (zonder naadtoeslag, dus de affe maat van het blok in de quilt)
Als je meedoet, beslis dan nu al voor jezelf of je meedoet in centimeters of in inches. En let dan alleen op die maten. Naai je in inches dan gebruik je een 1/4 inch naadtoeslag. Voor het patroon in centimeters zijn we uitgegaan van 0.5 cm naadtoeslag.


Hoe werkt het? Meedoen met onze stofpakketjes uit de winkel:
Kijk dit zijn de eerste 5 sterren die ik gepatcht heb voor deze quilt.


Als je meedoet met de stofpakketjes dan ontvang je bij de 1e aflevering dus ook deze stofjes. Je kunt ze hetzelfde maken of er nog meer kleurtjes uit je eigen voorraad aan toevoegen, om ze 'scrappier' en meer van jezelf te maken :0)

Elke aflevering bevat  2 achtergrondkleurtjes, 2 'donkere'stofjes voor de sterpunten en 2 middenkleurtjes voor het middenblok van de ster en de puntjes eromheen. Je kunt er elke keer 5 verschillende sterren mee naaien. Er zit meer stof in dan je nodig hebt, mijn advies is om die restjes te bewaren zodat je bij de volgende afleveringen meer variatie hebt in kleurtjes en printjes!
Hier zie je de stofjes van de zandlopers
Als je meedoet bestel dan in de webwinkel het pakketje voor de 1e aflevering. De pakketjes kosten € 9,75 per keer inclusief opsturen in Nederland (of wat voordeliger € 55,00 voor alle pakketjes in 1x). Daar zit dus niet de stof bij voor de zandloper en/of randen, dit is om alle 29 sterren te kunnen naaien! Ik heb voor een beperkt aantal mensen ook pakketjes voor de zandlopers, het pakket om alle 24 zandlopers te maken kost € 25,00 en is ook te bestellen in de webwinkel.
Geef bij de opmerkingen in de kassa aan of je kiest voor werken in centimeters of inches. Je ontvangt dan je pakketje zo snel mogelijk.
Je krijgt per mail het totaaloverzicht van de quilt zoals hierboven en het patroon voor de blokken: dit zijn lijntekeningen uit EQ7 die je kunt printen. De rest van de beschrijving vind je hier op de blog.

Hoe werkt het? Meedoen met je eigen stoffen:
Wil je graag meedoen aan deze Sew Along maar met je eigen stoffen? Dat kan ook meld je dan bij mij per mail aan: info@thestitchcottage.nl
Je krijgt  dan gratis per mail het totaaloverzicht van de quilt zoals hierboven en het patroon voor de blokken: dit zijn lijntekeningen uit EQ7 die je kunt printen. Ook krijg je de stofbenodigdheden toegestuurd.

Voor iedereen geldt: als je mee gaat doen en je hebt een blog, vermeld dan in je email ook je blog adres dan kan ik op deze pagina een deelnemerslijstje maken. Ik ben heel benieuwd wat voor mooie Ohio Stars & Zandloper blokjes er gaan ontstaan!

Hoe ga je beginnen? Het naaien van het OHIO STAR blok is niet moeilijk, hieronder laat ik je met foto's zien hoe ik te werk ben gegaan ...ik hoop dat het duidelijk is, zo niet laat het me weten :0)

Voor 1 Ohio Star blok van 18 cm/ 7,5 inch snij je:
Deze blokjes snijden en apart leggen.
Heb je pas nodig bij het in elkaar zetten van het blokje.
Voor het naaien van 4 zandloperblokjes voor 1 ster, heb je 4 lapjes nodig
van 4 inch/10 centimer

Naai eventueel voor jezelf eerst een 'proef'blokje om te kijken of je uitkomt met de naadtoeslag.
Ik naai in inches en hield met de lapjes van 4 inch gesneden genoeg over om de blokjes netjes te kunnen bijsnijden tot 3 inch.

Maak 2 paren van de lapjes voor de zandloperblokjes

  



Het resultaat is 4 half square triangles, zoals deze blokjes beter bekend staan.

Nu maak je weer paren, kijk naar de foto hierboven. Leg het blokje rechtsboven op het blokje linksboven.
Leg het blokje rechtsonder op het blokje linksonder.



Nu ga je de blokjes bijsnijden tot de goede maat, waardoor ze mooi vierkant worden.
Snij bij tot 3 inch/ 7 centimeter.
Hier zie je mijn inchliniaal en waar ik op let is dat de markering van 1,5 inch van de liniaal precies op het kruispunt van de zandloper ligt en de 45 graden lijn van de liniaal gelijk loopt aan de 'benen' van de zandloper. Het teveel aan stof snij je bij. Dan krijg je mooie rechte blokjes :0)


Het resultaat: 4 zandloperblokjes




En zo is je Ohio Star blok af!  Deze heeft nu als het goed is de maat 19 cm / 8 inch, dit is inclusief naadtoeslag.

Voor de grote zandloperblokken ga je op dezelfde manier te werk. Hierbij start je met lapjes van 21 cm/ 8,5 inch en naait ook weer 2x de diagonalen en snij je de blokken bij tot 19 cm/ 8 inch, dezelfde maat als de Ohio Stars. Kies 2 stoffen met wat contrast, bij mij is het contrast iets minder groot maar dat vind ik mooi!

Genoeg gekletst voor vandaag, aan de slag zou ik zeggen :0))

Happy Quilting!


Image and video hosting by TinyPic

woensdag 8 mei 2013

Sew-along Savannah's Stars: doe je mee?

Hallo allemaal,

Al een poosje ben ik een nieuw project aan het voorbereiden met de prachtige stoffenserie Old Savannah  (ontworpen door Paula Barnes voor Marcus Brothers) in gedachten.

Dit is zo'n mooie serie dat ik er iets bijzonders mee wilde doen, iets waaraan ik lekker zou kunnen naaien en ook meer quilters mee konden doen.
Mijn plannetje was dat het traditionele blokken moesten zijn die passen bij de oude look van deze stoffen maar ook blokken die voor iedereen haalbaar zijn. En mijn plan was om dit aan te bieden op mijn blog zodat iedereen die zin heeft, mee kan doen. Zij hielp mij met het rekenwerk, want ik wilde deze quilt aanbieden in centimeters en inches. De quilt heet Savannah's Stars en zo gaat het project in zijn werk:
Foto van Pinterest, klik hier
A.S. vrijdag 10 mei staat de 1e aflevering hier op mijn blog (nou zeg toevallig op mijn verjaardag hihi).
Het wordt geen mystery, je kunt meteen het ontwerp van de hele quilt zien. Ik geef je de maten en stofhoeveelheden op voor de quilt, en er komt een tutorial van de blokken die in de quilt zijn verwerkt.

Elke 2 weken komt er een berichtje op de blog, daarin laat ik steeds 5 sterblokken zien. Ik naai met de Old Savannah stoffenserie de blokken met soms een paar extra kleurtjes voor de sterren erbij. De 6e aflevering is de laatste. Dan krijg je ook de maten van de randen en afwerking.
Amish Ohio Star quilt ca. 1915, Indiana foto van Pinterest klik hier 
Ik hoop dat jullie zin hebben om mee te doen! Werk uit je eigen 'stash' of ontvang elke 2 weken van ons een stofpakketje: hierover hoor je a.s. vrijdag meer! We zijn nog voor de zomer klaar, 19 juli is de laatste aflevering!

Dit kan ik alvast vertellen: we werken in deze quilt met 2 patronen. Éen van de blokken is de OHIO STAR. Dit blok wordt al gebruikt door quilters sinds begin 1800 en werd populair doordat er goed scraps(restjes) in verwerkt konden worden. Ook in amish quilts is de ohio star (ook wel bekend als de variable star) veel gebruikt. In de jaren '30 werd dit blok weer populair en ook in de jaren '80 toen er sprake was van een quilt revival was de ohio star weer bij veel quilters geliefd.
Ohio stars op de punt, foto van Pinterest klik hier
Tipje van de sluier: wij gaan er voor Savannah's Stars 29 patchen.

Het andere patchworkblok in deze quilt wordt het zandloper blok, in het engels bekend als HOURGLASS BLOCK.  Een heel eenvoudig blok, maar met zoveel effect. Daar hou ik van :0)

Foto van Pinterest klik hier
Antieke zandloper quilt ca. 1890, New England foto van pinterest, klik hier

Dus haal die naaimachines maar tevoorschijn! (of niet....met de hand werken mag ook hè)

Linkje

Lijkt het je leuk? Ik ben er klaar voor, tot vrijdag!

Happy Quilting,

Image and video hosting by TinyPic

donderdag 2 mei 2013

Doe je mee aan onze enquete? (en win een stofpakketje)

Lieve klanten,

Quote van Pinterest hier te vinden
Op dit moment ben ik bezig met het nadenken over en voorbereiden van de lessen en cursussen voor het najaar 2013. Ik wil jullie vragen om met mij mee te denken :0)
Als je weleens in de winkel lessen volgt, of erover nadenkt dit te gaan doen dan vind ik het heel belangrijk om ook rekening te houden met jouw wensen. Wat wil je leren? Wat staat er bovenaan je wensenlijstje? Welke techniek zou je bij jezelf willen verbeteren?

Hiervoor heb ik een online een enquête opgesteld. Via de link hieronder kom je op deze korte vragenlijst terecht. Het zijn 9 vragen maar voor mij levert het hoop ik veel informatie op over waar jullie interesse naar uitgaat, dus je doet het eigenlijk ook een beetje voor jezelf :0)

Onder degenen die hebben deelgenomen verloot ik binnenkort een stofpakketje van de lieve serie Paris Flea Market!

Klik op deze link om mee te doen aan onze enquête!

Happy Quilting!

Sandra
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...